dimecres, 24 d’abril del 2013

Cupcakes de maduixa...Strawberry fields forever...






Per l’abril, maduixes mil.
(Dita popular)



Sé que segurament pocs de vosaltres ho heu fet, però jo, més d’una vegada he pensat quina fruita seria...i les finalistes sempre són: la pinya i la maduixa.

Sabíeu que les maduixes tenen substàncies beneficioses per al cor tal com, curiosament, ens suggereixen la seva forma i color? Sabíeu que també ens poden ajudar a prevenir l’envelliment, a tonificar els ronyons i a prevenir les càries? Cada vegada que ens mengem una maduixa, no ens estem menjant un fruit, sinó centenars, tants com granets podem veure a la superfície, ja que ens mengem, en realitat, un eixamplament de la base de la flor, on trobem els petits fruits.

Les maduixes són antioxidants, molt riques en vitamina C, carotenoides i antocians, específics de les fruites vermelles. Els antioxidants serveixen per bloquejar l’efecte nociu dels radicals lliures i sembla ser que van molt bé per no envellir abans d’hora.

A més a més, les maduixes tenen poquíssimes calories, i el fet de ser cupcakes de maduixa, i no de xocolata, fa que aquests semblin més lleugers i psicològicament és més fàcil menjar-los sense sentir-te culpable per la bomba tan summament deliciosa que et menges.

Aquest ha estat el meu primer cap de setmana amb la Kitchenaid, i havia de provar tots els accessoris que porta, així que he fet pa, brioche, merengues i com no, havia de fer cupcakes per comprovar si tot el que he llegit sobre la fantàstica buttercream que aconsegueix és cert.

He de dir, que encara és millor! Res a veure amb la que havia fet fins ara amb “barilles” elèctriques, que ja eren boníssimes, però la buttercream que he aconseguit avui, és senzillament immillorable. I és de maduixes, així que no engreixa i és antiarrugues! Jajaja! ;)

 

Per a 12 cupcakes, o 48 mini cupcakes, es necessiten els següents ingredients:

Pel bescuit:

  • 120 g de mantega sense sal a temperatura ambient 
  • 180 g de sucre blanc 
  • 2 ous (mida M) 
  • 230 g de farina de rebosteria 
  • 2 culleretes de llevat Royal 
  • 120 ml de llet semidesnatada 
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla 
  • 200g de maduixes

Pel buttercream de maduixes:
  • 250 g de mantega sense sal a temperatura ambient 
  • 400g de sucre glas 
  • 3 cullerades de llet 
  • 240g de maduixes


Primer de tot, comencem a prescalfar el forn a 180º, abans de començar a preparar els cupcakes i deixem preparada la safata per a cupcakes, amb dotze càpsules de paper.

Després, agafem les maduixes pel bescuit i les tallem a trossets ben petits i les reservem.

Tamisem la farina amb el llevat i també reservem, en un bol.

Jo, com he comentat abans, he fet servir la Kitchenaid, però es pot fer servir les “barilles” elèctriques. Tant amb Kitchenaid, com amb les elèctriques, s’ha de batre la mantega amb el sucre glas fins que quedi tot ben integrat i blanquegi.

Quan hagi blanquejat, s’han d’afegir els ous un a un, fins que siguin ben incorporats, i a continuació, s’ha d’afegir la meitat de la farina i batre, a velocitat baixa fins que la massa sigui ben homogènia.

Després s’ha d’afegir la llet, barrejada amb l’extracte de vainilla i tornar a batre. Quan sigui ben incorporada, s’ha d’afegir la meitat que resta de farina i batre a velocitat baixa fins que la barreja sigui homogènia i fina.

Quan la massa ja està llesta, traiem el bol de la batedora i afegim les maduixes que teníem tallades ben petites i, amb l’ajuda d’una espàtula les integrem bé.

Repartim la barreja a les càpsules, sense omplir-les més de 2/3, amb l’ajuda d’una cullera per servir gelats i les posem al forn, durant aproximadament 22-25 minuts, o fins que, al comprovar amb un escuradents, surti net.

És important deixar que refredin del tot al damunt d’una reixeta; si poséssim la buttercream quan encara no són ben freds, se’ns desfaria.




 

Per preparar el buttercream, s’han de triturar les maduixes i reservar el puré.

Després s’ha de tamisar el sucre glas i col·locar-lo al bol de la batedora que tingueu,  juntament amb la mantega i la llet i batre primer a velocitat baixa durant un minut i almenys 4 minuts més a velocitat alta fins que la barreja estigui plenament integrada.

Quan ja casi estigui, s’ha d’incorporar el puré de maduixes que havíem reservat i batre uns  minuts més, a velocitat alta.

Jo és la primera vegada que feia servir la Kitchenaid per fer cupcakes i ara entenc tot el que he llegit d’ella, és espectacular com queden, tant la massa de bescuit dels cupcakes, com el buttercream, més fi imposible; les magdalenes super esponjoses i el buttercream perfectament suau, sense resta del sucre glas.




 
Per decorar he fet servir una màquina pastissera amb la boca d’estrella que hi va; tinc pendent fer-me amb més tipus de boca per a fer dibuixos diferents, però de moment, tots els cupcakes iguals.

M’han sorprès gratament; no sóc molt de dolços amb sabors de fruites, però aquest cupcake és realment deliciós.




 

Que acabeu de passar un bon dia, i no deixeu d'escoltar:

Let me take you down
cause I'm going to strawberry fields
Nothing is real
and nothing to get hung about
Strawberry fields forever

Living is easy with eyes closed

Misunderstanding all you see
It's getting hard to be someone
but it all works out
It doesn't matter much to me

Let me take you down

cause I'm going to strawberry fields
Nothing is real
and nothing to get hung about
Strawberry fields forever

No one I think is in my tree

I mean it must be high or low
That is you know you can't tune it
but It's all right
That is I think it's not too bad

Let me take you down

cause I'm going to strawberry fields
Nothing is real
and nothing to get hung about
Strawberry fields forever

Always know sometimes think it's me

But you know I know when it's a dream
I think a 'No' will mean a 'Yes'
but it's all wrong
that is I think I disagree

Let me take you down

cause I'm going to strawberry fields
Nothing is real
and nothing to get hung about
Strawberry fields forever
Strawberry fields forever
strawberry fields forever

(The Beatles)
 

TEXTO O DESCRIPCION



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies pel teu comentari! Em fa molta il·lusió la teva visita!