dimarts, 16 d’abril del 2013

Objectiu: un dimarts amb final dolç. Cupcakes passió i xocolata.





Y una cosa estaba totalmente clara, la vida, jamás había sido tan dulce…”

(Charlie y la fábrica de chocolate)



Abans quan tenia un dia estressant, m’agradava fer croquetes. Fa un parell de dies, vaig descobrir els cupcakes. Ni n’havia fet mai, ni els havia provat i ara, després de fer-ho, puc afirmar que és la manera perfecte per fer que un dia de nervis acabi d’una manera dolça.

Menjar xocolata pot tenir una influència important sobre l'estat d'ànim, en general condueix a un augment de sensacions agradables i una reducció de la tensió, són perfectes per iniciar una setmana que es preveu complicada.

A banda dels ingredients, fer-los pot resultar també molt relaxant; es tracta d’una recepta molt agraïda, plena de textures que a mi, particularment, em relaxen enormement. La massa de les magdalenes és cremosa i suau i remenar-la és tot un plaer...i de la buttercream...no hi ha res més relaxant que batre la mantega, el sucre i la mica de llet fins tenir una textura crema, llisa i brillant.

Només ens queda un element. El color. Quin color podria acabar d’arrodonir uns cupcakes pensats exclusivament per donar un gir al dia?

El color té una dimensió psicològica i juga un paper important en la nostra vida, que ens influencia cada dia. Els especialistes en cromoteràpia utilitzen els rajos càlids i estimulants del color vermell animar als pacients. Jo tinc la cuina vermella i sempre que sóc a dins, em sento feliç, he fet la prova...cupcakes vermells.

La decisió de fer-los, també ha estat perquè tenia una mica de buttercream de xocolata que em va sobrar l’altre dia dels de xocolata i no sabia que fer-ne, així que, i com no tenia molta quantitat, només he fet sis cupcakes, però us deixo la recepta de dotze, que és la original i val la pena, si us hi poseu, de fer-ne més...us volaran de les mans!!!


Per la massa, es necessiten, igual que a l’altre recepta de cupcakes, que vaig posar al blog el dissabte, el següents ingredients:
  • 115gr de mantega 
  • 220gr de sucre blanc 
  • 3 ous 
  • 180gr de Farina 
  • 40gr de cacau en pols pur, sense sucre 
  • 1 ½ culleradetes de llevat 
  • 120ml de llet semidesnatada 
  • 1 culleradeta d’essència de vainilla

Com sempre, és important que abans de posar-nos a fer la massa, posem a  prescalfar el forn a 180º, i al mateix moment, hem de treure la mantega de la nevera, ja que tant per a la buttercream, com per la massa de cupcakes, ha d’estar ben tova.

Seguidament, deixem preparada la safata de cupcakes amb les càpsules de paper, tenir-ho tot ben organitzat és molt recomanable.

Tamisem la farina amb el llevat i el cacau i els reservem en un bol.
Després batem la mantega amb el sucre, fins que estiguin ben integrats i la barreja es blanquegi; afegim els ous, un a un, sense deixar de batre, fins que quedin ben incorporats i quan tinguem una massa ben esponjosa i homogènia, afegim la meitat de la farina, barregem, la llet que haurem barrejat amb l’essència de vainilla, i tornem a batre. Hem de seguir batent fins que es tingui una massa ben fina i llavors, ja podem afegir la resta de la farina amb el cacau. El millor és batre-ho tot durant un minut a velocitat baixa, fins que la mescla sigui homogènia i després ja podem posar la massa a les càpsules per cupcakes que teníem preparades d’abans.

Si no voleu que tota la massa surti de les càpsules quan aquesta pugi, heu d’omplir només 2/3 parts del motllo. Va molt bé per omplir-los amb una cullera de servir boles de gelat (de tamany mig).

S’han de coure durant uns 22-25 minuts aproximadament (podem comprovar que són cuits punxant els cupcakes amb un escuradents).

És imprescindible tenir paciència i deixar refredar els cupcakes al damunt d’una reixeta abans de posar la buttercream o farcir-los, si no ho féssim la buttercream es desfaria. Mentre es refreden, preparem la buttercream, que en aquest cas, jo he fet de color vermell.


Per fer la buttercream, necessitem:
  • 250gr de mantega 
  • 325gr de sucre glas 
  • 1 cullaradeta d’essència de vainilla
  • 2-3 cullerades de llet semidesnatada
  • 1 culleradeta de colorant vermell en pasta

Igual que abans, primer hem de tamisar el sucre glas i posar en un bol amb la mantega, amb textura de pomada, l’extracte de vainilla, el colorant en pasta i la llet. Tapant el bol, i amb molt de compte, ja que és possible que s’aixequi molta pols, hem de començar a batre a velocitat mínima durant aproximadament un minut. Després, quan la massa comenci a ser homogènia, s’ha d’augmentar la velocitat i batem al menys durant cinc minuts a velocitat alta.

La crema de mantega es tornarà cremosa.

Jo en aquest cas els he fet farcits amb el buttercream de xocolata intens que em va sobrar dels cupcakes de dissabte, així que la recepta del farcit la podeu mirar al post que vaig penjar.

Quan els cupcakes estiguin ben freds, amb l’ajuda d’una cullereta traiem del mig una mica de cupcake, amb molt de compte, del tamany d’un gra de raïm, posem el buttercream de xocolata i tapem amb el trosset que hem tret.

Després ja podem decorar el cupcake amb la buttercream vermella que tenim preparada, que és molt vistosa.




Fem una rosa de crema, començant pel centre del pastisset, situant la “ boquilla” (d’estrella tancada), en vertical i anant girant, en el sentit de les agulles de rellotge, mentre es segueix apretant de manera constant perquè surti sempre la mateixa quantitat de crema. Com m’agrada que els cupcakes tinguin força volum, he aplicat una segona capa, seguint la primera, és a dir, que la segona va de fora a dins.

 
Haga una lista de cosas importantes para hacer hoy.
En la parte superior de su lista ponga comer chocolate.
Ahora, usted tendrá al menos una cosa hecha.

(Gina Hayes)



TEXTO O DESCRIPCION



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies pel teu comentari! Em fa molta il·lusió la teva visita!