diumenge, 21 d’abril del 2013

Un arròs de diumenge. Risotto de ricotta, pecorino i carxofes.






"L'arròs fa el ventre gros i la panxa llisa".

(Dita popular)



El diumenges, i no sé el perquè, ve de gust arròs.

L’arròs és un plat que es pot fer de mil maneres, i s’ha de fer amb paciència, amb un bon sofregit que ha fet xup-xup lentament, i s’ha de deixar l’arròs reposar, sense passar-se. Potser és per això que es menja els diumenges…què hi ha millor que un diumenge amb vermutet i aperitiu, amb olives, patates i riures, mentre reposa l’arròs?

Res.

Un bon dinar -que si és estiu pot fer-se vora el mar-, i un bon repòs al acabar, i ja teniu el diumenge perfecte.

Avui us explico un dels meus risottos predilectes, molt suau i cremós i amb un punt dolç de Martini per llepar-se els dits.

És un risotto molt suau i cremós, i el toc de Martini fa que tingui un punt dolç molt agradable! 


Per fer-lo necessitem:
  • 1 envàs de ricotta
  • 75 g de pecorino ratllat al moment
  • 8 grapadets d'arròs per a risotto
  • 1 pebrot vermell
  • 2 cebes tendres
  • patè de carxofes
  • caldo de pollastre (aprox. 15 cullerots)
  • martini blanc
  • mantega

En una olla escalfem un caldo de pollastre que prèviament ja tindrem fet, si no tenim massa temps podem fer-lo del concentrat en pastilles, no queda del tot malament, però si podeu fer-lo vosaltres, compensa la feina, perquè queda molt més saborós.

Mentre el caldo comença a arrencar un bull suau, piquem la ceba ben petita i la comencem a sofregir a foc fort. Mentrestant piquem el pebrot vermell a dauets ben petits i quan la ceba comenci a daurar l’afegim; quan el pebrot agafi color, abaixem el foc al mínim i incorporem un parell de cullerades de  paté de carxofa (jo faig servir un del Lidl, gama Deluxe, que és deliciós però també es troba a les botigues de menjar italià). Quan el sofregit ja és ben tou, hi tirem l’arròs, i l’enrossim. Quan sigui ros hi tirem un bon raig de Martini i deixem que s'evapori.

Arribats a aquest punt, anem afegint a la cassola el caldo de pollastre a poc a poc, primer un cullerot, sense deixar de remenar i, quan l’hagi absorbit, un altre cullerot, així fins que l’arròs tingui el punt que volem.

Quan gairebé estigui a punt, afegim la ricotta, suaument remenem, el pecorino ratllat al moment, una culleradeta petita de mantega, remenem per última vegada i deixem reposar cinc minuts fora del foc.


Podem decorar amb una mica de ciboulet i ja està llest per menjar! És deliciós!

Bon diumenge!!!


TEXTO O DESCRIPCION



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies pel teu comentari! Em fa molta il·lusió la teva visita!