dimecres, 26 d’agost del 2015

Moro d'amor. Gelat de te chai, gingebre i llet de coco.

 




"I say let the world go to hell,
but I should always have my tea."

(Fyodor Dostoyevsky)



No m'agrada l'Starbucks. Així començo el post d'avui. Però he de reconèixer que va ser allà on per primera vegada vaig provar el Chai Tea Latte (amb llet de soja).

Després d'això, vaig conèixer els tes de la marca Yogi Tea, que no he deixat de prendre des de llavors. M'encanten. I segueixo obrint amb la mateixa emoció que el primer dia, cada un dels sobres, amb una frase diferent, cada vegada. 



El te chai tradicional prové de l'India i els seus ingredients inclouen espècies que es fan servir, fa milers d'anys, amb finalitats curatives per mantenir una bona salut amb prevenció i disciplina; com a forma de vida es podria dir.

Per la seva barreja d'ingredients i les seves propietats, se'l va arribar a conèixer com a yogui tea.

Com en la majoria de coses, hi ha moltes receptes de te chai, però la majoria inclouen clau, cardamom, canyella i gingebre, així com te negre.

El clau conté fitonutrients, grans quantitats de manganès, fibra, àcids greixosos omega3, vitamina C, vitamina K, calci, potassi, magnesi, àcid fòlic, fósfor i ferro i entre els seus beneficis es diu que és un excel·lent analgèsic natural (va molt bé pel mal de cap), antiinflamatori, afavoreix la digestió, la salut cardiovascular, és antioxidant i enforteix el sistema respiratori.

El cardamom conté proteïnes, aigua, olis essencials, midó, àcids greixosos i molta fibra. I contrarresta els efectes de la intolerància al gluten, és útil pels problemes urinaris, regula el metabolisme, es recomana als que pateixen artritis o diabètics, és expectorant, antisèptic, anticancerígen, afavoreix la salut del sistema digestiu, de les vies respiratòries i, per si fos poc, és afrodisíac.

La canyella regula els nivells de sucre i de colesterol, té efectes antibiòtics, alleuja molèsties digestives i infeccions a la boca, elimina les molèsties dels refredats, és rica en vitamina A, magnesi, vitamines B, zinc o flavonoides i també és afrodisíaca.

Els ingredients anteriors no estan gens malament, però el gingebre, literalment, és una joia rica en aminoàcids i minerals (alumini, bor, crom, cobalt, manganès, fòsfor, silici i zinc). A més aporta beneficis per l'aparell digestiu -és antivomitiu, evita marejos i evita diarrea-, ajuda a prevenir malalties del cor, circulatòries, va bé per ferides per congelació, per l'aparell respiratori, per la fatiga crònica, té propietats antiinflamatòries i analgèsiques i de nou, és afrodisíac. 

I finalment, com he avançat, és comú que porti te negre, tot i que en pot dur de blanc, que aporta beneficis antioxidants, astringents, diürètics, reconfortants i estimulants.

Una combinació doncs, que juntament amb la resta, a part d'estimulant, es considerava ideal per evitar dolors musculars després de practicar ioga.



Es pot fer o amb el te chai clàssic o amb el Choco te que, a més a més, porta clova de cacau que fa que la barreja sigui celestial. A més a més, la combinació amb la llet de coco i l'accentuació del gingebre amb una mica del seu suc fa que sigui senzillament irresistible. I sa. Molt sa. A més a més, enlloc de sucre, porta mel d'àgave. Només tinc foto del choco te, l'altre va desaparèixer massa ràpid.






Per fer aquest gelat es necessiten els següents ingredients:

  • 800 ml de llet de coco
  • 1/2 o 2/3 de tassa de mel d'àgave
  • 4 bossetes de tè chaï o choco te (Yogi Tea)
  • gingebre
  • 1 culleradeta de pasta de vainilla
  • 1 pessic de sal


En primer lloc s'ha d'escalfar la llet de coco amb la mel d'àgave fins que arrenqui el bull, remenant per assegurar-se de que la mel queda completament dissolta.

Abans de que bulli del tot, s'ha d'enretirar el cassó del foc i posar les bossetes de tè que han d'estar en remull durant 30 minuts, aproximadament.




Passada aquesta estona s'han d'apretar bé perquè les bosses treguin tot el suc i reservar.

A part, s'ha de ratllar una mica de gingebre (1cm) al damunt d'un paper i apretar perquè en surti el líquid al damunt de la llet de coco.

Finalment, s'ha d'afegir la pasta de vainilla i el pessic de sal i remenar bé fins que tots els ingredients quedin ben incorporats.

Aquesta barreja d'ha de refrigerar un mínim de tres hores; jo ho vaig deixar tota la nit a la nevera.

Abans de fer servir s'ha de passar la barreja per una liquadora per assegurar-nos de que qualsevol grumoll de greix de la llet de coco es suavitza.

I ja es pot posar la barreja a la geladora i seguir les instruccions de la vostra màquina.

És un gelat d'allò més interessant. Moro d'amor per ell.






I per acabar el post d'avui, la cançó que sempre em ve al cap quan sento la paraula "tea" (i no és l'himne d'Anglaterra). Pennyroyal Tea de l'insuperable Kurt Cobain. 


Pennyroyal Tea

I'm on my time with everyone
I have very bad posture

Sit and drink Pennyroyal Tea
Distill the life that's inside of me
Sit and drink Pennyroyal Tea
I'm anemic royalty

Give me a Leonard Cohen afterworld
So I can sigh eternally

I'm so tired I can't sleep
I'm a liar and a thief
Sit and drink Pennyroyal Tea
I'm anemic royalty

I'm on warm milk and laxatives
Cherry-flavored antacids

Sit and drink Pennyroyal Tea
Distill the life that's inside of me
Sit and drink Pennyroyal Tea
I'm anemic royalty

(Nirvana)






TEXTO O DESCRIPCION



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies pel teu comentari! Em fa molta il·lusió la teva visita!