diumenge, 24 de gener del 2016

No tot és el què sembla. Fals cuscús de bròquil amb calamars.





"El hombre es menos sincero cuando habla en su nombre.
Dadle una máscara y os dirá la verdad."

(Oscar Wilde)



Com deia Alexander Pope, "el que dice una mentira no sabe qué tarea ha asumido, porqué estará obligado a inventar veinte más para sostener su certeza".

I a més a més, diuen que es triga més temps en dir una mentida que a explicar la veritat. Exactament, un 30% més, segons sembla que ha demostrat un equip d'investigadors britànics.

Per poder arribar a aquesta conclusió van fer servir el test TARA (Timed Antagonistic Response Alethiometer), que planteja als subjectes que fan l'estudi, una sèrie de qüestuins en una pantalla d'ordinador i analitza la velocitat de resposta mitjançant un complex algoritme.

Els més lents en contestar són els més mentiders.

Alan Gregg, psicòleg de la Universitat de Southampton i creador del test TARA creu que les diferències en la velocitat de resposta es deuen a que mentir requereix una activitat cognitiva bastant més complexes que a l'hora de ser francs. I suggereix, també, que aquest test podrà substituir als actuals mètodes per detectar mentides que fan servir els criminalistes. "Els mentiders habituals ja saben que les persones, quan menteixen, miren cap a un altre lloc o es toquen el nas, per això ja han après a controlar els seus moviments i a mirar directament als ulls", explica Gregg. A part, ja s'ha demostrat que els polígrafs, que medeixen els canvis de la pressió sanguínia o la temperatura corporal, no són fiables.

Diuen els experts que una persona normal diu tres mentides en una conversa de deu minuts, a les que cal afegir omissions, exageracions i tergiversacions sense importància.

Tot i així, els interlocutors només detecten les mentides en un 54% de les vegades.

Què us sembla?

Serà cert que n'hi ha tantes i per això són proliferes les frases cèlebres i les dites populars sobre les mentides. Però perquè es menteix tant? 

El psicòleg i psiquiatre austríac, Alfred Adler, tenia raó al afirmar que "una mentira no tendría sentido si la verdad no fuera percibida como peligrosa".

Arran d'una sèrie de televisió, que ni tant sols recordo com es diu, em vaig aficionar al tema -no hi ha res que m'agradi menys que la falta de sinceritat- i vaig llegir alguns llibres de PAul Ekman, en els que es van inspirar per fer-la i la veritat és que és molt il·lustratiu i interessant. A mi em va servir molt per la meva feina (Advocada penalista), així que si us interessa el tema us recomano que llegiu: Cómo detectar mentiras.

A mida que passa el temps aprenc a detectar abans quan algú no està sent sincer. Suposo que el anar acumulant experiències amb persones que no han estat sinceres també ha contribuït.

Així que ja ho sabeu, esteu atents, és fàcil que et prenguin el pèl.

El pitjor de tot, però, i com bé deia Nietzsche, "no que me hayas mentido, que ya no pueda creerte, eso me aterra".

I sense enganyar res més que als ulls, avui una recepta sana i deliciosa: Fals cuscús de bròquil amb calamars.



Per fer aquesta recepta es necessiten els següents ingredients:

  • 2 bròquils
  • 2 calamars
  • 2 cebes tendres
  • coriandre fresc
  • ciboulet
  • gingebre fresc
  • sal i pebre
  • llima
  • fumet
  • 1 all
  • pasta de curry verd, al gust
  • oli d'oliva verge


Per preparar el cuscús s'han de fer servir només les floretes de la verdura (la resta es guarda per fer altres plats, com un puré, un arròs, etc...), per això amb molt de compte les anem separant de la branca i la ratllem.

En un cassó, s'ha de posar una mica de fumet, el just per cobrir la quantitat de fals cuscús, i quan arrenqui el bull, escaldem uns segons el cuscús. 




Després el colem, reservant el fumet, i el reservem.

A part, s'ha de sofregir la ceba tendre ben picada, l'all picat i el calamar a trossos i quan comencin a daurar-se, s'ha d'afegir la pasta de curry verd i una mica de ratlladura de llima, sal i pebre i el fumet que haviem reservat, fins que els calamars siguin ben tendres i s'hagi evaporat una mica del fumet.

Abans d'afegir el fals cuscús, s'ha de posar una mica de gingebre fresc ratllat i finalment deixar barrejar, al foc, tots els ingredients.

Per emplatar s'ha d'afegir una mica de llima ratllada, coriandre picat i un bon raig d'oli d'oliva verge.





I per maridar aquesta recepta tan saníssima, una cançó plena d'energia positiva. A somriure!


Renegades
Run away with me

Lost souls in revelry
Running wild and running free
Two kids, you and me

And I say

Hey, living like we're renegades
Hey, living like we're renegades
Renegades, renegades

Long live the pioneers

Rebels and mutineers
Go forth and have no fear
Come close and lend an ear

And I say

Hey, living like we're renegades
Hey, living like we're renegades
Renegades, renegades

All hail the underdogs

All hail the new kids
All hail the outlaws
Spielbergs and Kubricks

It's our time to make a move

It's our time to make amends
It's our time to break the rules
Let's begin...

And I say

Hey, living like we're renegades
Hey, living like we're renegades
Renegades, renegades

(X Ambassadors)






TEXTO O DESCRIPCION



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies pel teu comentari! Em fa molta il·lusió la teva visita!